neděle 11. ledna 2009

iLife '09 - nový balík multimediálních aplikací

Nová verze balíku multimediálních aplikací iLife '09 je již v prodeji. Obsahuje aplikace pro správu fotografií iPhoto, střih a tvorbu videa iMovie, vytváření hudby Garage Band, iWeb pro tvorbu internetových stránek a iDVD k přípravě interaktivních DVD.

iLife '09



Asi nejvíce novinek lze zaznamenat v iPhoto. K funkci Events přibyly další velomi zajímavé funkce. Faces na základě obličeje automaticky detekuje účast na dalších fotkách a v budoucnu automaticky fotografie přidá k dané osobě bez dalšího zásahu uživatele. Ke snažší organizaci fotek jsou Places. Třídí fotografie dle navštívených míst a využívá GPS geotagging. Přístrojů s integrovaným GPS čipem stále přibývá, ale označit místo včetně označení v mapách lze i bez GPS. Funkce je totiž provázána s Google Maps.

Mezi dalšími novinkami jsou tu nové témata pro slideshow a také propojení se servery Facebook a Flickr. Places budou mít stejný efekt i tam, uvidíte tedy, kdo je na dané fotce zachycen.

Aplikace iMovie je zcela nová. V nové verzi jsou k dispozici opět silné nástroje pro snadnou editaci domácího videa. Novinkou je například editor pro automatickou stabilizaci obrazu, nová témata nebo animované mapy, další efekty a funkce.

iWeb nabízí nové šablony, widgety, nebo možnost automaticky informovat o novém článku přátele na serveru Facebook

Žádné komentáře: